6 maart 2017

Huis kopen in Eindhoven interessant

Een huis kopen in Eindhoven is nu interessant. De prijzen stijgen. Starters moeten daarom nu toeslaan. De rente staat laag, lang vastzetten dus!

Vooral starters kunnen slag slaan

Ik neem waar dat in Eindhoven de vraagprijzen weer stijgen. Verkopers profiteren van de positieve berichten over de huizenmarkt. Het aantrekken van de prijzen zal een struktureel karakter hebben. De hoogwaardige kennis in de regio (denk aan high-tech bedrijven als ASML, Philips, VDL, DAF en toeleverende bedrijven) zorgen voor groei van de werkgelegenheid. Jonge, hoog opgeleide werknemers uit de hele wereld willen graag een huis kopen in Eindhoven.

Er zijn veel aantrekkelijke huizen en appartementen te koop in (regio) Eindhoven. De stad loopt voorop in het herstel van de woningmarkt. De verwachting is dat de prijzen komend jaar 4% stijgen, in Eindhoven is deze tendens waarneembaar.

Lenen wordt moeilijker

De regels worden strenger. Je kan minder lenen bij de bank. Kan je met je huidige inkomen dat leuke huis nu nog wel kopen, volgend jaar waarschijnlijk niet meer. Dus trek je plan en sla nu toe.

De rente staat laag

De rente staat nog steeds laag. Maar stijgt langzaam. Als je dit jaar nog een huis gaat kopen in Eindhoven, is het voor een langere termijn vastzetten van de hypotheek rente verstandig.   

Voor starters is het nu dus interessant om een huis te kopen in (regio) Eindhoven. Met een eigen huis werk je aan de opbouw van je vermogen. Als je er maar op tijd mee begint. De omstandigheden zijn uitstekend!