31 oktober 2023

Meer Lenen in 2024 voor Verduurzamen Huis

Meer hypotheek in 2024 als je huis koopt

Slimme Financiële Zetten voor Woningkopers en Duurzaamheid in 2024 - Ontdek Nieuwe Kansen

Wacht met kopen of verduurzamen tot 2024

Ben je bezig met het kopen van een huis of denk je aan energiebesparende maatregelen in 2024? Wacht even! In dit artikel ontdek je hoe je financieel slim kunt handelen en welke nieuwe kansen zich voordoen.

Het kabinet wil graag verduurzaming van woningen voor huiseigenaren stimuleren.

Wat betreft verduurzaming, op dit moment is het mogelijk om extra geld te lenen, tot € 9.000, om een woning te verduurzamen. Vanaf 1 januari 2024 zal er meer leenruimte beschikbaar zijn voor zowel huiseigenaren die hun recent gekochte woning willen verduurzamen als voor degenen die hun huidige woning willen verduurzamen.

Het bedrag dat extra geleend kan worden, hangt af van het energielabel van de koopwoning. Hoe hoger het energielabel, hoe meer extra financiële ruimte er is. Bijvoorbeeld, voor een te kopen woning met energielabel C of D kan er € 5.000 extra worden geleend, terwijl voor energielabel A of B € 10.000 extra beschikbaar is. Voor het verduurzamen van een bestaande woning geldt dat er bijvoorbeeld € 20.000 extra geleend kan worden voor energielabels E, F of G, en € 15.000 voor energielabels C of D.

Alleenstaanden die een huis willen kopen krijgen ook meer financiële mogelijkheden. Als het inkomen € 28.000 of hoger is, wordt de extra leenruimte € 16.000. Niet verkeerd!

Heb je een studieschuld? Vanaf 2024 zal gekeken worden naar de actuele lasten van de studielening, inclusief eventuele extra aflossingen die zijn gedaan.

man putting solar panels on the roof

  • Take away: 
  • Meer lenen in 2024 voor verduurzaming huis.
  • Hoe beter het energielabel, hoe meer je kan lenen
  • Studieschuld minder streng meegenomen
  • Alleenstaanden kunnen ook meer lenen