Huis kopen

huis kopen in eindhoven

Huis kopen regio Eindhoven

Wij helpen jou stap voor stap bij het kopen van je nieuwe huis. In alle stappen werken wij samen. Wij vinden een goede communicatie erg belangrijk. De aankoopmakelaar vraagt bij de verkopend makelaar alle relevante stukken op. Denk aan plattegronden, energielabel, vragenlijst, lijst van zaken en dergelijke. 

Hieronder in het kort het koopproces


1. Bezichtiging Huis

Wij bezoeken samen het huis of appartement voor een bezichtiging. Punten van aandacht: de bouwkundige staat, onderhoudstoestand, ligging, lokatie, afwerkingsniveau en meer.

2. Waardebepaling

Wij bepalen de reëele waarde van het huis of appartement en bespreken met jou het bod met (ontbindende) voorwaarden.

3. Bieden en onderhandelen

Wij onderhandelen over de koopsom, datum van overdracht en de voorwaarden. Eventueel ook over een voorbehoud van verkoop van het eigen huis. Een bouwkundig onderzoek wordt bijna altijd ingebracht in het bod.

4. Koopakte

Als de onderhandelingen zijn afgerond, wordt de voorlopige koopakte opgemaakt en getekend. Je krijgt dan 3 dagen bedenktijd (je kan van de koop afzien.) Meestal wordt binnen de wettelijke bedenktijd de bouwtechnische keuring uitgevoerd. De koopakte wordt naar de notaris gestuurd.

5. Eindinspectie

Voordat jij naar de notaris gaat voor de eigendomsoverdracht, doen wij samen de eindinspectie. Daarbij zijn ook de verkoper en verkoopmakelaar aanwezig. Doel is om te controleren of het huis nog in dezelfde staat is, als toen jij het kocht (er kan immers een aantal weken of maanden tussen zitten.)

Kennis
maken?

Laat het ons weten

Bel mij terug

We bellen je zo snel mogelijk terug