Bieden en onderhandelen

Bieden op een huis & onderhandelen

Een bod moet zorgvuldig worden geformuleerd. Dat is de taak van de aankoopmakelaar. Hij bespreekt vooraf met jou het bod dat je wil uitbrengen en ook de voorwaarden. Het bod wordt schriftelijk uitgebracht.

Onderhandelen

Krijg je een tegenvoorstel? Dan ben je pas in onderhandeling!

De onderhandelingen met de tegenpartij gaan niet alleen over de koopsom. Maar ook over ontbindende voorwaarden, zoals financiering en een bouwkundig onderzoek. En over roerende zaken die meegaan, achterblijven of kunnen worden overgenomen. Door deze punten vooraf te bespreken, voorkom je nadelige, onvolledige en halve afspraken. En daarmee juridische problemen achteraf.

De onderhandelingen moeten ordentelijk verlopen, dat is de verantwoordelijkheid van de verkoop- en aankoopmakelaar.

Bod bij inschrijving

In regio Eindhoven inmiddels een bekend fenomeen: een bod doen bij inschrijving. Dat betekent dat geïnteresseerde kopers de gelegenheid krijgen om schriftelijk een uiterst bod te doen. De verkoper/makelaar organiseert eerst een kijkdag waarop je naar het huis kan komen kijken. Meestal in een beperkt tijdslot van een of twee uur. Dat verhoogt de druk op kopers, omdat die zien dat er meerdere kapers op de kust zijn.

Meer weten over bieden en onderhandelen?

Wil je meer weten over hoe het bieden bij inschrijving gaat? Neem dan contact op met Aankoopmakelaar Eindhoven of laat een terugbelverzoek achter.

Nadat overeenstemming is bereikt, wordt de koopakte opgemaakt.

Kennis
maken?

Laat het ons weten

Bel mij terug

We bellen je zo snel mogelijk terug