Bezichtiging

BEZICHTIGING VAN EEN HUIS

De bezichtiging van een huis is spannend. Misschien is het wel je toekomstige woning. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de juiste dingen. Maar waar let je nou precies op? En hoe kun je je voorbereiden op de bezichtiging?

BEZICHTIGING VAN EEN HUIS: WAAR LET JE OP?

Natuurlijk moet het huis in de eerste plaats goed voelen. Maar bij de bezichtiging van een huis is het belangrijk vooral te focussen op hoofdzaken. Een badkamer kun je veranderen, de ligging niet.

Let dus goed op dingen waar je geen invloed op hebt, zoals:

 • De locatie en ligging van het huis
 • De afstand tot je werk, school en voorzieningen als een supermarkt, drogisterij of openbaar vervoer
 • De hoeveelheid zon in de tuin
 • Het woonoppervlak
 • De grootte van de tuin
 • Het bouwjaar
 • Omgevingsgeluid door o.a. verkeer en buurtgenoten
 • Parkeergelegenheid

Zorg dat je voorafgaand aan de bezichtiging van het huis al goed op een rijtje hebt waar de woning aan moet voldoen. Plan ook alvast een hypotheekadviesgesprek. Zo weet je al voor de bezichtiging hoeveel je kunt lenen en kun je snel schakelen als je een bod wil uitbrengen.

De indeling en staat van het huis

Tijdens de bezichtiging van het huis kijk je ook naar de indeling en staat van de woning. Zijn de ruimtes groot genoeg en logisch ingedeeld? Kun je al je spullen kwijt? Hoe is het huis geïsoleerd? Hoe oud zijn de keuken en badkamer? Wat is de staat van apparatuur zoals de oven of cv-ketel? Is het huis netjes afgewerkt? Zijn de kozijnen en het schilderwerk in goede conditie? Het zijn belangrijke vragen waar je bij de bezichtiging een antwoord op wil krijgen.

De verkoopmakelaar is verplicht om tijdens de bezichtiging eventuele gebreken van het huis te melden. Denk aan tocht, vocht en lekkage. Toch is het belangrijk zelf ook goed rond te kijken in het hele huis en vragen te stellen. Ook kun je er bij het uitbrengen van het bod voor kiezen om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Deze geeft meer inzicht in de staat van de woning. Het vervangen van apparatuur, achterstallig onderhoud of een verbouwing brengt al snel hogere kosten met zich mee. Dit beïnvloedt dan ook de waardebepaling en hoogte van het bod.


3 TIPS VOOR DE BEZICHTIGING VAN EEN HUIS

 • Plan de bezichtiging op een tijdstip met voldoende daglicht

  Zo krijg je de beste indruk van het huis. Bij kunstmatig licht zie je scheurtjes en schimmel al snel over het hoofd.

 • Maak foto’s tijdens de bezichtiging van het huis

  Deze kun je na afloop nog eens rustig bekijken. Vraag wel even toestemming aan de makelaar of verkoper.

 • Ontdek meer over de buurt(genoten)

  Wat voor mensen zijn de buren? Hoe is het contact? En hoe zit het met het geluid? Doe behalve een bezichtiging van het huis ook een rondje door de buurt. Een wandeling door de omgeving geeft een goed beeld van de sfeer en het type mensen dat er woont. Doe dit op verschillende tijdstippen, zoals ’s avonds en in het weekend.


BEZICHTIGING VAN EEN HUIS MET AANKOOPMAKELAAR EINDHOVEN

Met een aankoopmakelaar vergroot je de kans om op korte termijn een huis te vinden tegen een realistische prijs. Als aankoopmakelaar in Eindhoven en omgeving weet ik alles van de woningmarkt in deze regio. Ik ken de wijken en weet wat passende prijzen zijn. Dit werk doe ik namelijk al meer dan 30 jaar. Bovendien ben ik NVM Makelaar. Hiermee weet je zeker dat je een aankoopmakelaar kiest die voldoet aan de strenge kwaliteits- en opleidingseisen van de vereniging. Wanneer we samen op zoek gaan naar jouw droomhuis, ga ik met je mee naar de bezichtiging.

Bekijk mijn tarieven

Wat gebeurt er na de bezichtiging van het huis?

Nadat we het huis samen hebben bekeken, doe ik een waardebepaling. Je krijgt advies over de marktwaarde en de hoogte van het bod. Ook bespreken we bijbehorende (ontbindende) voorwaarden. Denk hierbij aan een voorbehoud van financiering of verkoop van je eigen huis en een bouwkundige keuring. Meer weten over hoe het werkt als we samen op zoek gaan naar een huis?

Een huis kopen met Aankoopmakelaar Eindhoven in 5 stappen

Kennis
maken?

Laat het ons weten

Bel mij terug

We bellen je zo snel mogelijk terug