Huis kopen in 5 stappen

HUIS KOPEN: hoe werkt het?

Als aankoopmakelaar begeleid ik je bij elke stap in het kopen van je nieuwe huis in (regio) Eindhoven. Zo vraag ik bij de verkopend makelaar alle relevante stukken op. Denk aan plattegronden en meetrapport, het energielabel, de vragenlijst en lijst van zaken. Uiteraard geef ik ook advies over de waarde van het huis en een daarbij passend bod. Vanzelfsprekend onderhandel ik over de voorwaarden. Hieronder de vijf stappen die je doorloopt als je gaat samenwerken met Aankoopmakelaar Eindhoven.

1. Bezichtiging

Heb je een huis op het oog? Samen gaan we naar de bezichtiging. Ik kijk goed met je mee naar o.a. de bouwkundige staat, het onderhouds- en afwerkingsniveau, de ligging en locatie.

2. Waardebepaling

Nadat we het huis (of appartement) hebben gezien, doe ik een waardebepaling. Je krijgt advies over de marktwaarde (reële waarde) en de hoogte van het bod. Ook bespreken we bijbehorende (ontbindende) voorwaarden. Denk hierbij aan een voorbehoud van financiering of verkoop van je eigen huis en een bouwkundige keuring.

3. Bieden en Onderhandelen

Spannend, tijd om het bod uit te brengen! Maar geen zorgen, dat doe ik voor je. Ik onderhandel behalve over de koopsom ook over de datum van overdracht en de voorwaarden.

4. Koopakte

Gaat de verkoper akkoord met het bod en de voorwaarden? Gefeliciteerd! Jij wordt de gelukkige, nieuwe eigenaar van het huis. Je tekent met de verkoper een voorlopige koopakte, die vervolgens naar de notaris gaat. Vanaf dat moment heb je 3 dagen bedenktijd. Je kan er dan binnen die tijd vanaf zien om het huis te kopen in Eindhoven. Hebben we gekozen voor een voorbehoud met bouwkundige keuring? Dan vindt deze meestal plaats binnen deze 3 dagen.

5. Eindinspectie

Op de dag van de overdracht doen we samen de eindinspectie van je nieuwe huis. We controleren of het huis nog in dezelfde staat is als op het moment dat je het kocht. Daarnaast noteren we de meterstanden. Ook de verkoper en verkoopmakelaar zijn aanwezig bij de eindinspectie.

Alles in orde? Op naar de notaris! Daar teken je de akte van levering en de hypotheekakte. Van de verkoper krijg je de sleutels. Trek de champagne maar open, vanaf nu is het huis van jou!


HUIS ZOEKEN, VINDEN EN KOPEN SAMEN MET AANKOOPMAKELAAR EINDHOVEN

Een huis in Eindhoven zoeken, vinden en kopen kan een uitdaging zijn. Met veel vraag en weinig aanbod kom je er vaak moeilijk aan te pas. Bovendien betaal je al snel te veel. Of juist te weinig, waardoor het even kan duren voor je een huis gevonden hebt.

Als aankoopmakelaar in Eindhoven ken ik de stad en regio op m’n duimpje. De buurten, prijzen en bestemmingsplannen kennen voor Aankoopmakelaar Eindhoven geen geheimen. 

Door goede contacten met verkoopmakelaars in de regio ben ik als één van de eerste op de hoogte wanneer er nieuwe huizen in de verkoop komen. Uiteraard hebben wij toegang tot de enorme database die gekoppeld is aan funda. 

En natuurlijk geef ik je een goed onderbouwd advies over de hoogte van het bod op de woning. Wanneer je op slag verliefd wordt op een huis, kun je namelijk geneigd zijn meer te bieden dan het huis waard is. Of sta je onvoldoende stil bij toekomstige kosten, bijvoorbeeld voor onderhoud.


Kennis
maken?

Laat het ons weten

Bel mij terug

We bellen je zo snel mogelijk terug